Mosseltas naar EMTC 2014 Basel

trench-from-plastic-bags1Anne Marie van der Veen (KunstZinnig Textiel) wint vakgenoten prijs Kleermakers met jas, tas (Nina Janssen) en pet (Yvonne van den Bovenkamp) tijdens het congres van de Branchevereniging Mode Ambachten  in Utrecht op 10 mei 2014. Anne Marie van der Veen heeft honderden plastic tassen een nieuw leven gegeven en ze bewerkt voor haar Artistic Convertible; plastic tassen KunstZinnig omgevormd tot een nieuw gebruiksvoorwerp.

Eind mei wordt de jas, tas en pet op het European Master Tailor Congres (EMTC 2014) in Bazel gepresenteerd, het belangrijkste internationale congres van de kleermakersbranche dat eens in de vier jaar wordt gehouden.

Anne Marie van der Veen heeft de techniek Fusing Plastics gebruikt en wil het materiaal verder door ontwikkelen om er kledingstukken van te maken voor een groter publiek.