about

 

Nina Janssen (Zeist, 1963) maakt tassen, schoenen en theaterkostuums naar eigen ontwerp en in opdracht. Sinds 2015 docent op SintLucas te Boxtel.

Labels:
Bagandbelly is het label voor tassen gemaakt van onderdelen van gebruikte leren tassen gecombineerd met handwerk fragmenten.

PortO-2 is het label voor rugzakken speciaal gemaakt voor de kleine draagbare zuurstofcontainers, o.a. gebruikt door mensen met COPD.

Inspiratie
Textielbewerkingen en hergebruik van materialen geven haar vaak inspiratie tot nieuwe ontwerpen. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat haar producten praktisch, draagbaar en bruikbaar zijn dus zijn afwerking en constructie een belangrijk aspect in haar werk en voorziet zij haar creaties van nieuwe en stevige fournituren (bijv. gespen en sluitingen).

Nina Janssen heeft de opleiding tot ambachtelijk schoenmaken (SVGB) gevolgd en daarna heeft zij stage gelopen in een tassenfabriek in Waalwijk. Na een aantal jaren de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven (AIVE nu Design Academy Eindhoven) is ze voor zichzelf gaan werken en heeft ze zich ontwikkeld tot een zelfstandig ontwerper en maker.
In 2015 is zij begonnen met de opleiding HBO Pedagogisch Didactisch Getuigschrift.

Overige interesses:
Software voor CMS (Zen_Cart, Joomla en WordPress)
Bijenhouden

Lid van de BMA (Branchevereniging voor Mode Ambachten)

Lid van Branchevereniging Mode Ambachten